Протеинови топчета и Pop Up

  • Протеиновите топчета ни позволяват да разнообразим начина за привличане на рибата при риболов, като променяме хранителната стойност, размера, цвята, състава и ароматите на захранката.  Адаптираме топчетата към условията за риболов. През лятото съставките на микса трябва да са по-богати отколкото през зимата. Избягваме използването на богати на животински протеини топчета в студени води. Следим за количеството топчета, използвани за захранка. На едно и също място, можем да захраним с много топчета през лятото, на същото място с  по-малко бройки ще бъде достатъчно през зимата. Възможно е да имаме регулярни кълванета на едни и същи топчета в рядко посещавани места, където риболовът не е интензивен. Но много често се налага да прибегнем към едни и същи по състав и аромат топчета с различен размер: например 16- 18 мм. за захранване или 22-  24 мм. за монтажа. За да направим последните по-атрактивни, съветваме да се потопят за известно време в ароматизатор или дип със същият аромат. Тъй като дребните шарани и другите по-малки мирни риби, като платика не могат да поемат твърде големи топчета от сорта на 28-30 мм. , а големите шарани надхвърлящи 20 кг.  са привикнали към малките по размер топчета като например 14 – 16 мм., можем в зони с  голяма популация на шарани и други мирни риби да влияем върху размера на улова, като използваме топчета с голям диаметър. Протеиновите топчета, могат да бъдат солени, горчиви, люти, с различни подправки и др. Производството на домашно направени топчета има за цел да се противопостави на привикването на често улавяните риби към традиционните аромати.
FilStar Протеинови топчета – 250 гр

Бързо разтворими протеинови топчета, предназначени за бърз риболов в комерсиални водоеми (еднодневни излети). Отделянето на съставките започва още в първите минути след потапяне във водата. Разтварянето на топчето е между три и четири часа в зависимост от температурата на водата и дълбочината на водоема. Диаметър на топчетата – между 18 и 20 мм.

CZ Fire Shot Boilie 16mm

Най-доброто решение за любители рибари, които имат време само за една кратка сесия.
Fire Shot Boilie се предлагат в размер на диаметъра 16mm.

CZ Act-X Boilies

Висококачествени бойлита в различни размери, които да отговорят на всякакви нужди. Направени са от внимателно подбрани съставки, съдържащи идеален микс от протеини, мазнини и аромати, които да примамят шараните към желаното място.

  • Pop Up  топчета за риболов, предназначени за направата на различни монтажи за шаран или за повдигане на стръвта. Плаващите топчета за риболов на шаран ще отговорят на вашите очаквания с отлична структура и свойство да освобождават аромат. С  Pop Up топчетата лесно ще направите снежен човек или плуващ монтаж на косъм. Перфектна плаваща стръв, която не изисква дип или атрактор. Pop Up топчетата могат безопасно да се пробиват и нарязват наполовина, като същевременно се запазват свойствата на плаване.

    CZ Fluo Pop Ups

Открийте предимствата на тези висококачествени топчета, особено когато ловите в по-тъмни води. Диаметърът на топчетата е 16 мм.

CZ Pop Up – 16 mm

Нови и още по-привлекателни протеинови топчета от Carp Zoom, с нова формула гарантираща по-добра плавателност и запазване на аромата и вкуса за дълго време. Благодарение на различните цветове и аромати, могат да бъдат използвани еднакво успешно през всеки сезон.

Boilies Pop-Up Mixed

Плуващи топчета, микс от различни диаметри в бурканче за многократна употреба.

Голямо разнообразие на  протеинови топчета и Pop Up и всякакви такъми, необходими за риболов  ще намерите в Риболовен магазин Риболовец.

Заповядайте!

Наслаждавайте се на хобито си!