Как да изберем подходящият воблер?

 

Воблерите – Всеки  модел воблер  има специално разработена игра и форма. Специфичен, ергономичен дизайн, перфектна конструкция, акустични вълни, визуални стимули, ярко отражение, холограми, реалистични очи. Използвани са съвременни патентовани технологии и иновативни функции. Те са реалистична имитация на малка рибка силно привличат хищника. Обикновено се състоят  от тяло, лопатка, тройка и халки. Тялото се изработва от дърво или пластмаса и се балансира така, че след като  падне във водата, заема правилно положение без да поляга встрани. Воблерите са с различно тегло и дължина. При движението си във водата воблерите наподобяват плуването на болна, ранена рибка. Това се постига с помощта на лопатката в предната част на воблера. Тя е разположена така, че като започне навиването на влакното след замятане,  да оказва съпротивление и придава колебливо движение на тялото. Ъгълът на лопатката определя на каква дълбочина ще се гмурка изкуствената примамка.

Разновидностите на изкуствената примамка- воблер са много:

  • Воблер с повече от една тройка:

– според дължината на воблера : с една, две, три тройни куки,

Rapala Shad Rap RS

Rapala Shad Rap RS е неутрален воблер, пластмасова версия на оригиналния Shad Rap с холографска окраска и реалистични очи, имитирщ жива рибка. Shad Rap RS e малко по-тежък, за лесно далечно замятане дори срещу вятъра. Изработен с изключително твърдо тяло снабдено с тракаща система и уникално потрепване. Когато спрете да обирате влакното, воблера стои на едно място като истинска рибка. Shad Rap RS е подходящ за всички хищници- щука, бяла риба, костур, кефал, разпер и др. С тествани функции, ръчно настроени за правилна игра, за кастинг и тролинг. Куки VMC® черен никел.

Shimano Exsence Assassin 140F

Shimano Exsence Assassin 140F е изкуствена примамка плуващ воблер, за далечно замятане, изключително резултатен за риболов на лаврак, лефер, баракуда, амбърджак и др. Уникалната му AR-C патентована система позволява замятане до 63м с подходящ тъкъм. AR-C е система състояща се от пружина и бутало, която удължава старта и стабилизира воблера. Позицията му във водата е под 13 градуса така, че може да бъде управляван нагоре и надолу с върха на пръта. Предлага се в богата цветова гама подходяща за: бистра вода, мътна вода богата на планктон, риболов през ноща и др. Качествен, надежден и благодарение на вътрешната конструкция с цяла стоманена нишка, не може да се откачи нито един хищник. Куки: три броя тройни куки Owner ST-46 N:5

– воблер с единична кука,

X-Rap® Twitchin’ Minnow

Агресивната игра тип walk-the-dog на воблера X-Rap® Twitchin’ Minnow в допълнение с бляскащия ефект от покритието на примамката предизвикват хищническите атаки. Бавното потъване  на воблера позволява да използвате техниката glide and drop, благодарение на която „приземявате“ примамката точно в укритията, където големите хищници стоят в засада и дебнат своята жертва. За естественото излъчване на примамката допринасят и 3D холографните очи и полупрозрачното тяло.

– воблер с кука без контра за щадене на закачената риба и опазване  разнообразието на видовете.

  • Воблер, според формата:

– цяло тяло,

Husky Jerk

Възползвайте се от новото предложения за 2017 година от серията Husky Jerk – със своите новаторски окраски SBR и GGS няма да Ви подведат! В допълнение към тях вече може да Ви предложим и цвят TSD.
Идеално балансиран, воблера  Husky Jerk може да бъде замятан или влачен при различни скорости, без това да оказва влияние на играта му. Звуковата камера издава специфични звуци, които се увеличават при разпространението им във водата. Предлага се в метални, цветни или прозрачни окраски.

Модел HJ06 – две тройки куки No. 10;
Модел HJ08 – две тройки куки No. 6;
Модел HJ10 – две тройки куки No. 5;
Модел HJ12 – три тройки куки No. 5;
Модел HJ14 – три тройки куки No. 4;

-двойночупещ воблер- разделено на две тяло,

Rapala Sliver

Rapala Sliver е воблер, замислен като примамка за морски риболов, предимно за улов на риба тон, еднакво ефикасен и за сладководен риболов. Разнообразната и силно привлекателна акция, когато влачим воблера близо до дъното, не оставя равнодушни дори и най-бавните хищници. Двойночупещият дизайн придава невероятно реалистична симулация на движение на рибка.

-воблер многочупещ:

Воблер Strike Pro Flex X EG-056BL Sinking

Воблер Strike Pro Flex X EG-056BL Sinking е нова изкуствена, многостранна примамка от ново поколение. Воблер с изключително реалистична игра, поради уникалния дизайн на ставите и супер гъвкавата свръзка между тях. Примамката е потъваща, дълбочината според скоростта на водене може да достигне до 0.6 м. Лопатката е скосена надолу за по-изразителна и широка игра, която провокира хищниците да атакуват дори и при бавно водене. Използвани са куки VMC – №2. Много успешно лови щуки и морски хищници.

  • Воблерите са:

-плаващи, предназначени за риболов в обрасли с растителност водоеми:

Duel Hardcore Minnow 130F Floating

Duel Hardcore Minnow 130F Floating е изкуствена примамка плуващ воблер, подходящ за далечно замятане в резултат на използването на най-модерните технологии. Има международен лиценз за далечно летене, магнитна система за трансфер за максимална ефективност, опашка със следа като от ухапване, Lip Share лопатка, тройна Mirror Body, реалистични жълти очи, c топчета, който произвеждат шум за привличане на хищника, и най-малката светлина се използва от холограмата на тялото. Лазерно наточените три тройни куки с номер 6 не изпускат жертвата. Това е примамка, която не оставя никакъв шанс у лавраците и леферите. Невероятната им игра и изключително красивите им цветове привличат хищниците от голямо разстояние и воблерите имат успехи там, където другата стръв се провалят. При сладководен риболов моделът е подходящ за търсене на распери в силни течения, както и на щуки в плитки води. Кастинг дистанция MAX 50м.

-неутрални воблери,

Duel Hardcore Shad Suspending

Изкуствена примамка неутрален воблер, подходящ за далечно замятане в резултат на използването на най-модерните технологии.

Следва Продължение