Как да си изберем воблери? – продължението.

Продължение

-неутрални воблери,

Duel Hardcore Shad Suspending

Изкуствена примамка неутрален воблер, подходящ за далечно замятане в резултат на използването на най-модерните технологии. Има международно лицензирана магнитна система за трансфер и максимална ефективност при далечно летене, нова Flex- Lip лопатка, тройна Mirror Body, реална форма, реалистични сини очи, топчета който произвеждат шум за привличане на хищника, минималната светлина се използва от холограмата на тялото. Лазерно наточените две тройни куки с номер 8 не изпускат жертвата. Невероятната им игра и изключително красивите им цветове привличат хищниците от голямо разстояние и воблерите имат успехи там, където другата стръв се провалят. При сладководен риболов моделът е подходящ за търсене на бяла риба, щука и костур.

-воблер без лопатка,

Yo-Zuri 3D Inshore Pencil Floating

Плаващ воблер с красива 3D холограма Prism Finish, изпращата проблясъци на отразената светлина така, че рибите от голямо разстояние да го забележат и издава тракащи звуци, вибрации за да го усетят. 3D Prism Finish имитира реалистично формата и движението на малка рибка. Вътрешната холограма Sheet Sharp, пръскаща Quick Response, никога не изчезва и продължава да блести, дори когато тялото е надраскано от острите зъби и захапванията на хищниците. Формата и теглото на воблера, определят позицията му- бавно потъване и широко действие. Страхотен баланс с мощен, фиксиран претеглен център, неговото действие започва веднага, след като попадне във водата, което го прави особено ефективен, при риболов на повърхността. Специални куки за солена вода.

-воблер на повърхността,

Rapala Skitter V

Тази повърхностна примамка притежава ексклузивен дизайн, който променя играта на воблера. Комбинацията между V-Rap® технология и балансирана с тежест опашка позволява на Skitter V да се стрелка бързо с придърпване на пръчката, като завършва движението си с плавно и дълго плъзгане.

-потъващи воблери, за водоеми с чисти дъна.

Hornet Deep Runner – потъващ

Дългогодишният опит е доказал, че този модел е изключително ефикасен за лов на всякакъв вид риба – пъстърва, костур, щука и много други.
Идеален воблер за риболов по течението! Прибирайте воблера малко по-бързо, отколкото е скоростта на самото течение и всичко ще бъде наред! Работи много добре и срещу течението на реката. Просто задръжте воблера над дълбоките вирове, където очаквате да се крият големите риби.

  • Воблер– Попери
Ultra Light Pop

Нов модел воблер от Rapala, който представлява една отлична повърхностна примамка. Дизайнът му позволява да разплисква вода и да създава водни балончета, които не остават незабелязани от рибата. Включва и вътрешна тракалка, която допълнително засилва интереса към тази примамка.

  • Воблер с перца:
Rapala X-Rap Deep

Моделът се устремява директно към дъното, с всички преимущества на модела, които го правят легендарен. Водете го чрез Stop-N-Go за уникално зависване във водата или пък чрез бавно обиране за класическата акция „ранена рибка“.

  • Воблер– Калмарка:
Rapala Squid

Серия Rapala Squid се откроява с богатата си цветова окраска, която не остава незабелязана от видове като октопод, сепия, калмар и други. Може да се използват при риболов от брега или от лодка.

  • Воблер, имитация на жабка, бръмбарче, калинка:
Strike Pro Воблер EG-097 A (F)

Strike Pro EG-097 A (F) е изкуствена примамка плаващ воблер, който имитира жаба и е с много реалистична игра. Подходящ е за хвърляне от ръка на реки, езера и язовири. В тялото е вградено тракащо топче издаващо много силни вибрации. Така воблерът става още по-неустоим за големите хищници. Перфектен е за риболов на костур, щука, кефал и други.

Lil Bug – плуващ

Ново поколение повърхностна примамка – Salmo. Полша вдига високо летвата, като представя новото попълнение към своето семейство от изкуствени примамки. Това е отговорът на набиращия все по-голяма популярност ултра лайт риболов. Воблерът се предлага в два размера от 2см и 3 см и 5 разцветки, които отлично наподобяват буболечка. Води се точно под повърхността на водата, като по този начин създава диря, която наподобява следата оставена от ранено насекомо. Ударът на рибата е изключително зрелищен и няма как да остане незабелязан. В допълнение на това за първи път толкова малка примамка е снабдена с иновативната система на Salmo – Infinity Cast System (SICS). Всички модели притежават 3D холографни очи и изключително остри Salmo куки.

  • Воблер, имитация на рибка хранеща се на дъното:
Storm Gomoku Bottom – Trout

Примамката е разработена да имитира малка рибка, хранеща се по дъното. Тя трепти, когато се спуска и е много чувствителна на къси туичове, като произвежда стегнати вибрации. Стои в перфектна поза, когато опашката е нагоре. Снабдена е с premium VMC nickel plated тройка.

  • Воблер– пропери с перки:
Rapala Skitter Prop

Skitter Prop е балсова примамка, която притежава перки от неръждаема стомана, които като изтласкват водата, имитират движенията на ранена стръв. При резки подръпвания на пръчката, воблерът се гмурка по-надълбоко и се върти. За най-добри резултати не забравяйте да подръпвате рязко, като правите и паузи, които се различават по времетраене.

  • Воблер– тялото и куката са свързани:
Rapala Rattlin Minnow Spoon

Rattlin Minnow Spoon е наследник на класическия модел на Rapala – Minnow Spoon. Уникалният дизайн предпазва клатушката от заплитане благодарение на телчето, което е свързано едновременно към тялото и към куката на примамката. При атака от страна на хищника, телчето се огъва и куката се забива свободно. Клатушката притежава класическата minnow акция и тракащ механизъм, който произвежда звуци на честоти,  които са хармонични и синхронни „в тон“ с природата.

Какви размери на воблерите препоръчваме в зависимост от вида на рибата:

-костур- от 3 до 7 см.

-бяла риба- от 5 до 18 см.

-щука- от 7 до 20 см.

-пъстърва- от 3 до 11 см.

-сом- от 11 до 26 см.

Голямо разнообразие на воблери и всякакви такъми необходими за риболов  ще намерите в Риболовен магазин Риболовец.

Заповядайте!

Наслаждавайте се на хобито си!