Какви захранки за риболов да избера?

Захранките за риболов са много важен елемент за успешен улов. Те се използват за привличане на рибата към мястото на риболов и могат да бъдат различни видове, като пелети, сухи захранки, топчета и течни аромати. В България има много магазини, които предлагат богат избор на захранки с разнообразие от вкусове и аромати, които могат да задоволят нуждите на всеки риболовец.

Ето някои видове захранки, които можете да намерите:

Важно е да изберете захранка, която е подходяща за вида риба, която искате да уловите, и за условията на мястото, където риболовът ще се провежда.

Пакетирани захранки

Изборът на пакетирана захранка зависи от няколко фактора, включително вида риба, която искате да уловите, условията на водоема и личните предпочитания. Ето някои препоръки за пакетирани захранки, които са популярни сред риболовците:

 • FilStar Уклей: Идеална за риби, които се хранят в горните водни слоеве. Тази захранка създава траен облак, който задържа рибата в зоната на риболов.
 • FilStar – 12×3: Съдържа минимум 12 висококачествени компонента и има 3 времеви фази на действие, което я прави подходяща за различни видове риби.
 • Van Den Eynde серия: Предлага разнообразие от захранки за различни видове риби и условия на риболов.
 • и други

При избора на захранка е важно да се вземе предвид и начинът на риболов. Например, за лек риболов може да се използва по-лека захранка, която създава облак, докато за тежък риболов са подходящи захранки с по-едри частици, които задържат рибата по-дълго време на мястото.

Ароматизатори и дипове

Изборът на ароматизатори и дипове за риболов може значително да повлияе на успеха ви. Ето някои популярни варианти, които можете да разгледате:

Сухи ароматизатори, които могат да бъдат особено ефективни, когато се добавят към захранки или стръв.

 • Brasem Van Den Eynde: Богат адитив със силна и трайна сладка миризма, който може да се добави директно към захранката.
 • Van Den Eynde Big Fish: Ароматизатор, разработен да привлича по-едра риба.
 • Van Den Eynde Strawberry: Ягодов аромат, идеален за по-дребна риба.
 • и други

Дипове: Те са налични в различни обеми и са специално разработени за шарански риболов.

Течни ароматизатори: Предлагат се в различни аромати и са подходящи за увеличаване привлекателността на захранките.

При избора на ароматизатори и дипове, важно е да се вземат предвид предпочитанията на рибата, която искате да уловите, и условията на водоема.

Протеинови топчета и PopUp

Изборът на протеинови топчета и PopUp за риболов зависи от множество фактори, включително вида на рибата, която искате да уловите, условията на водоема, както и личните ви предпочитания.

При избора на топчета и PopUp, е добре да се вземе предвид и сезонът, тъй като през лятото съставките на микса трябва да са по-богати, докато през зимата – по-леки. Също така, ефективността на топчетата може да бъде увеличена чрез добавяне на ароматизатори или дипове, които да подсилят тяхната привлекателност.

Стръв в буркани и пелети

За риболова можете да използвате различни видове стръв, включително стръв в буркани и пелети. Ето някои опции, които са популярни сред риболовците:

Стръв в буркани:

 • Царевица: Често се използва за улов на шаран и други мирни риби. Царевицата е любим деликатес за много видове риба.
 • Тигров фъстък: Известен със своята ефективност, особено при шаранджийския риболов.
 • и други

Пелети:

 • Пелети Starbaits: Съдържат различни аромати и са подходящи за различни видове риболов.
 • Пелети BATTLE BAITS: Предлагат разнообразие от вкусове като сирене, чесън и други.
 • и други

При избора на стръв, важно е да се вземат предвид предпочитанията на рибата и условията на водоема!

За успешен риболов е желателно да захраните мястото, където ще ловите и да сложите привлекателна стръв на куката за да привлечете рибата!

Наслука!

Наслаждавайте се на хобито си!

Продължение: тук