Коя морска примамка да избера?

Морски примамки са  изкуствени примамки, създадени специално за морските водоеми, имитират обитатели им,  произвеждат звуци, дразнят ги и ги привличат. Многобройни и разнообразни, те се използват с голям успех от риболовците.

Видове морски примамки:

-Силиконови рибки- морски примамки, точна имитация на малки рибки, които са в изобилие във водата.

Ragot Raglou Tiger – TGR

Силиконови морски примамки на френската марка Ragot. Примамката се отличава със своята гъвкавост, а опашката ѝ генерира мощни вибрации, които привличат вниманието дори на отдалечените хищници. Освен с традиционните техники, примамките имат успех при монтиране на чепаре. Основни жертви на примамката са лефер, паламуд, лаврак, зарган и други хищници.

Ragot Raglou SG/HG

Освен с традиционните техники, морските примамките имат успех при монтиране на чепаре. Основни жертви на примамката са лефер, паламуд, лаврак, зарган и други хищници.

Red Gill Sunset Flasher

Силиконовите туистери Red Gill са най-новата оригинална примамка имитираща змиорка. Благодарение на движението на уникалната си опашка туистерът наподобява ранена змиорка, на което хищните видове не могат да устоят.

-Силиконов червей- морска примамка, реалистична имитация на червей.

Ragot Anguill Normande – BLD

Изкуствените, морски примамки змиорки стават популярни примамки в продължение на години. Профилът на малки змиорки или червеи е силно търсен от хищниците. Дъговидното тяло на Anguill предизвиква завладяващо вълново движение на водата, към което хищниците не могат да останат равнодушни. Изработено е от гъвкава, здрава и еластична гумена тръбичка и притежава перфектен баланс.

Dynabait Freeze Dried Tube worms

Морски червеи (tube worms) DYNABAIT™ са морска примамка, обработени по уникален начин без никакви добавки, за да се превърнат във висококачествена дълготрайна примамка. За да ги използвате, просто ги накиснете в сладка или солена вода (необходимото време за накисване варира и според предпочитанията на риболовеца) и след това ги преместете в суха кутия. Доказано ловят пъстърва, зарган, платерина, кефал, попче и това е само началото на дълъг списък.

-Октоподчета– морска примамка, точна имитация на малки октоподчета, пипалата им създават трептения, който привличат хищника.

Yo-Zuri Hula-Hula Калмар

Yo-Zuri Hula-Hula e изкуствена морска примамка, мека и еластична имитация на калмар с дължина 4.5 cm. При придърпване ефектната игра на пипалата се засилва. Куката се прикрепя към горната част на главата и излиза през пипалата. Много интересна примамка за хищниците. Може да се използва за морски и за сладководен риболов. Има различни начини за монтаж: самостоятелно, на чепаре или чепаре с воблер.

Filstar Октоподи #82

Октоподите на FilStar са морска примамка и се предлагат в различни размери и са подходящи за направата на чепарета. Всички модели имат флуоресцентни очички.

-Изкуствени морски примамки, много ефикасна примамка. С формата, движенията  и отблясъците си привлича морските обитатели.

Mini Troll Sele

Mini Troll Sele е изкуствена морска примамка с извита форма, генерира конкретен движения във водата за привличане на плячка до повърхността. Ефективна при тролинг.

-Скарида, изкуствена морска примамка, която имитира поведението, тялото и движенията и.

Yo-Zuri Takoyan Octopus Jig 2.5 Е1347

Иновативен джиг, изкуствена морска примамка проектирана за риболов на октоподи, сепии и калмари. Работи на дъното с изключителна лекота, благодарение на тялото с форма на скарида. Куките са монтирани нагоре за да се избегнат закачки, тялото е покрито с гама от ярки цветове, UV луминисцентна боя за добра видимост и нощен риболов. Гумените пипалата имитират краката на скаридата, сачмите във вътрешността на Takoyan предизвикват неустоими вибрации и реалистична игра за октоподите. Може да се използва и без тежестта. Дава отлични резултати при риболов по Гръцкото крайбрежие.

-Калмарка, много атрактивна и ефективна морска примамка. Тумбести в комбинация от перца, пластмасови перки, люспи и др.

Filstar Electric shrimp 2

Изкуствена твърда морска примамка под формата на скарида. Вътрешността започва да свети при допир с водата.

-Пилкери, са морски примамки, като блесни подобни на клатушките. При тях тялото е оформено като рибка. Използват се по същият начин,  както блесна.

Пилкер FilStar 095 – цвят 013

Отличава се с невероятна и устойчива сребриста окраска. Много добра отвесна изкуствена морска примамка за риболов, която имитира рибка.

Пилкер FilStar 138 – цвят 003

Пилкер FilStar с невероятна и устойчива розова окраска. Много добра отвесна изкуствена примамка за морски риболов, която имитира болна рибка.

-Чепарета- най- занимателен, активен, и резултатен може да е риболовът на чепаре. Когато попаднем на пасаж с тази морска примамка, можем да направим прекрасен риболов. Замятаме надалеч и оставяме тежестта да падне на дъното. Водим чепарето на дълбочината, на която е рибата, което установяваме по кълването в момента. Много приятно е чукането на рибата, когато една след друга рибите се закачат. Този начин на риболов е успешно от пристани, кейове и също от лодка, защото можем да следваме пасажа.

Filstar Чепаре за влачене Trolling Rig Raglou №1

Чепаре за влачене с 4 силиконови октоподчета на Raglou. Куката е VMC, а влакното е флуорокарбоново 0.40 мм.

Filstar Чепаре за влачене Trolling Rig Octopus №1

Чепаре за влачене с 4 силиконови октоподчета. Моделът на куката е F403BN, а влакното е флуорокарбоново 0.40 мм.

Чепаре FilStar Sabiki fish skin

Куките на чепаретата са химически заострени и са професионална селекция. Влакното е изключително здраво и същевременно устойчиво на абразия и влиянието на UV лъчите.

Чепаре Fluoro Carbon с ламе

Чепаретата са изработени с влакна и неръждаеми куки на DUEL Co Inc. – Япония.

– Монтаж за кефал,

Такъм за Илария Fluoro Carbon

Аксесоарът е изработен с влакна от флуорокарбон и неръждаеми куки на DUEL Co Inc. – Япония.

– Октоподиера,

Lineaeffe Октоподиера

Lineaeffe Октоподиера е изкуствена морска примамка за привличане и лов на октоподи. Състой се от силконов светещ рак, оловна тежест, неръждаем вирбел и две куки.

Голямо разнообразие на морски примамки и всякакви такъми необходими за риболов  ще намерите в Риболовен магазин Риболовец.

Заповядайте!

Наслаждавайте се на хобито си!