Поляризирани слънчеви очила

Слънчевите очила  не са само стилен моден аксесоар, а и основно средство за защита на очите от ултравиолетовото излъчване. Погрешно се смята, че UV-лъчите са по-силни през летния сезон.  Определящо е колко време прекарваме на слънце, независимо дали лятно или зимно. Ето защо за очилата винаги е толкова важно да бъдат качествени. Да оставим модата настрана и да признаем факта: слънчевите очила са необходимост.
Степента на защита, която обикновено е посочена върху дръжката, етикета или в паспорта на очилата, не зависи от цвета на стъклата. Знак UV 400! Той означава, че в химическия състав на стъклата влизат добавки, които осигуряват именно 100% защита.

Поляризирани слънчеви очила

Дневната светлина се разпределя равномерно във всички посоки на триизмерното пространство. Поляризираната светлина също се разпределя, но основно в две посоки – хоризонтална и вертикална. Вертикалната светлина носи за човешкото око полезна информация, като му позволява да различава цвета и контраста. Хоризонталната светлина обикновено създава оптически смущения и отблясъци.
Когато светлината попада под определен ъгъл върху някаква повърхност (вода, сняг, пясък, мокра пътна настилка) тя се разпространява в хоризонтална посока и предизвиква заслепяващи отблясъци. Тези дразнещи окото отблясъци мога да бъдат блокирани само с поляризиращ филтър с високо качество. Това дава възможност на човека да вижда максимално ясно и контрастно.

Очила Shimano Speedmaster 2

Shimano Speedmaster2 са спортни слънчеви очила подходящи за жени и мъже с отличен дизайн и 100% защита. Изработени от лека Grilamid TR90 плуваща рамка, сиви поляризирани стъкла, гумирани подложки за носа, сиви поляризирани TAG лещи и удобен калъф за носене.

Очила Shimano Biomaster

Shimano Biomaster са спортен модел очила със специални поляризирани стъкла с фотохромно покритие. Те са чудесен избор за ежедневието в града и за отдих на открито, риболов, разходки, лов и други хобита. Рамката е в сребрист цвят, изработена от материал Grillamid TR90, поради което е лека. Максималното удобство при носене е осигурено от дръжките и подложките за носа от мека гума от безвредни и екологично чисти материали. Удобен калъф за съхранение.

Очила Shimano Technium

Shimano Technium са слънчеви очила с 3D Carbon Grilamid® TR90 рамка, сиви и поляризирани 1.0mm TAC огледални стъкла за оптимална защита, снабдени с гумени подложки за носа, лек модел. Удобен калъф за носене.

Очила Shimano Curado

Shimano Curado са поляризирани слънчеви очила подходящи при облачно време или при условия с намалена видимост. С тъмно сива, лека Grilamid® TR90 рамка, жълти поляризирани 1,0 мм. TAC лещи, анти-алергични гумирани подложки за носа. Удобен калъф за носене.

Очила Shimano Stradic

Shimano Stradic са слънчеви очила с възможност за корекция на ъгъла на рамката и 100% защита от UV лъчи. Перлено бяла рамка изработена от лек материал Grillamid TR90, гумирани анти алергични подложки за носа, гумирани противохлъзгащи се краища на рамката, сиви поляризирани TAC лещи. Удобен твърд калъф за носене.

 

Очила Shimano Aero

Shimano Aero са слънчеви очила изработени от висококачествени материали и модерен дизайн. Черна рамка от лек материал Grillamid TR90, два броя сменяеми поляризирани лещи- сиви и жълти, гумирани анти-алергични и противоплъзгащи дръжки и подложка на носа. Удобен твърд калъф за носене.

Очила Shimano Fireblood

Shimano Fireblood са слънчеви очила с оригинален дизайн, отлично качество, комфорт и 100% защита на очите. Grillamid TR90 лека рамка, високо контрастни, поляризирани лещи, регулируеми възглавнички за нос. Удобен калъф за носене.

Очила Shimano Aspire Photochromic

Shimano Aspire Photochromic са слънчеви очила за всякакви атмосферни условия с фотохромични, поляризирани и оцветени в опушен сиво-син цвят лещи, 3D Carbon Grilamid® TR90 рамка, регулируеми възглавнички за носа. Потъмняват в зависимост от светлината 15%. Удобен твърд калъф за носене.

Очила Shimano Aernos

Shimano Aernos са поляризирани, висококачествени слънчеви очила с оригинален дизайн и 100% защита от UV лъчи. С лека рамка изработена от Grillamid TR90 с цвят в черно и червено, гумирани анти алергични подложки за носа, гумирани краища на рамката против хлъзгане, сиви поляризирани TAC лещи, елиминират страничните отблясъци, неопренов калъф за съхранение и торбичка, служеща като кърпичка за почистване.

Очила Shimano Purist 2 Floating

Shimano Purist са нов модел, поляризирани, висококачествени слънчеви очила с оригинален дизайн и 100% защита от UV лъчи. Удобни и за риболов, и за ежедневна употреба. Очилата са с анти-алергично уплътнение, което осигурява перфектно затваряне и защита от светлина и влага. Рамката има вентилационни отвори разположени над очите, които осигурява голяма яснота и спокойствие на окото. Напълно прилепват към лицето и предлагат лекота и комфорт по време на носене, елиминират страничните отблясъци. Издръжливи и надеждни. Purist Sunglasses са снабдени с плуващи рамки Grillamid TR90 Frame и TAC Amber поляризирани лещи с максимална защита от слънчевите лъчи, неопренов калъф за съхранение и торбичка /служеща като кърпичка за почистване/.

Очила Shimano Tribal

Слънчеви очила Shimano серия Tribal- шаранджийски, поляризирани, висококачествени с оригинален дизайн и UV защита 400. С лека рамка изработена от Grillamid TR90 с цвят камуфлаж, гумирани анти алергични подложки за носа, гумирани краища на рамката против хлъзгане, кафяви поляризирани TAC лещи с дебелина 1 мм., елиминиращи страничните отблясъци, EVA неопренов калъф за съхранение и торбичка, служеща като кърпичка за почистване.

Очила Shimano Catana BX

Очилата са с Grillamid TR90 рамка, сиви поляризирани TAC стъкла и гумирани подложки за носа.

Очила Shimano Lesath XT

Очилата притежават матирана сива изключително лека алуминиева рамка и сини mirrorised поляризирани стъкла. Подложките за носа са регулируеми.

Очила Shimano Yasei

Стилни очила със сребристо-бяла рамка и сиви поляризирани поликарбонатни mirrorised стъкла. Рамката притежава гумирани части против хлъзгане, които са и антиалергични.

Очила Shimano Speedcast

Изключително лека алуминиева рамка с гумено покритие за носа. Стъклата са сиви поляризирани TAC.

Очила Shimano Tiagra 2

Shimano модел очила, които са подходящи за употреба по време на морски риболов. Притежават Grilamid® TR90 тъмна, лъскава рамка и сини огледални поляризирани стъкла. Подложката за носа е противоалергична и не позволява плъзгане.

Очила Shimano Forcemaster XT

Изключително леки очила с Grillamid TR90 рамка с метални страни и гумиран елемент за носа. Стъклата са сиви поляризирани TAC.

Floating Fishing Glasses

Плуващи риболовни очила с матирана черна рамка и опушен цвят стъкла.

Water-Repellent Metal Fishing Glasses

Водоотблъскващи очила с метална сребриста рамка и опушен цвят стъкла.

Очила Rapala RSGPB

Очила от серия Rapala Vision Gear, осигуряващи защита от UVA и UVB лъчите. Стъклата са поляризирани, а рамките – леки и здрави. Моделът е с противохлъзгащи антиалергични подложки за носа.

Очила Rapala RSGPG

Очила от серия Rapala Vision Gear, осигуряващи защита от UVA и UVB лъчите. Стъклата са поляризирани, а рамките – леки и здрави. Моделът е с противохлъзгащи антиалергични подложки за носа.

Очила Rapala RSGSB

Очила от серия Rapala Vision Gear, осигуряващи защита от UVA и UVB лъчите. Стъклата са поляризирани, а рамките – леки и здрави. Моделът е с противохлъзгащи антиалергични подложки за носа.

Голямо разнообразие на Поляризирани слънчеви очила и всякакви такъми, необходими за риболов  ще намерите в Риболовен магазин Риболовец.

Заповядайте!

Наслаждавайте се на хобито си!