НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- шаран – около 1. 5 кг
- червен пипер – 1 с.л
- черен пипер – 1 ч.л
- сол – 1 с.л
- лимон – 1 бр.
- бяло вино – 200 мл
- зехтин – 3-4 с.л
- чери домати – 3-4 бр.
- магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете добре шарана от вътрешностите и люспите. Поставете в студена вода да се изкисне. Отцедете и подсушете. Посолете със сол и оставете на хладно в хладилника рибата да поеме солта.
В голяма тава сложете хартия за печене, намазнете и сложете рибата. Изцедете лимона и я полейте. Посолете с червения и черния пипер, полейте със зехтин.
Около рибата налейте виното и сложете да се пече във фурната на 180 градуса около час до готовност.
Поднесете печената риба цяла, като украсите с резенчета лимони, чери домати, зелени подправки.
За преглъщане- бяло вино!
Може да добавите и гарнитура от картофи, прясна салата и др.
Печеният шаран на фурна е чудесен!
Приятен апетит!
Голямо разнообразие на въдици, макари, влакна и всякакви такъми необходими за риболов ще намерите в Риболовен магазин Риболовец!
Заповядайте!
Наслаждавайте се на хобито си и вкусна храна!