Шаран на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • шаран – около 1. 5 кг
  • червен пипер – 1 с.л
  • черен пипер – 1 ч.л
  • сол – 1 с.л
  • лимон – 1 бр.
  • бяло вино – 200 мл
  • зехтин – 3-4 с.л
  • чери домати – 3-4 бр.
  • магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете добре шарана от вътрешностите и люспите. Поставете в студена вода да се изкисне. Отцедете и подсушете. Посолете със сол и оставете на хладно в хладилника рибата да поеме солта.

В голяма тава сложете хартия за печене, намазнете и сложете рибата. Изцедете лимона и я полейте. Посолете с червения и черния пипер, полейте със зехтин.

Около рибата налейте виното и сложете да се пече във фурната на 180 градуса около час до готовност.

Поднесете печената риба цяла, като украсите с резенчета лимони, чери домати, зелени подправки.

За преглъщане- бяло вино!

Може да добавите и гарнитура от картофи, прясна салата и др.

Печеният шаран на фурна е чудесен!

Приятен апетит!

Голямо разнообразие на въдици, макари, влакна и всякакви такъми необходими за риболов  ще намерите в Риболовен магазин Риболовец!

Заповядайте!

Наслаждавайте се на хобито си и вкусна храна!